Fotproblemer og akillesproblemer

Mange av problemene som oppkommer i og omkring føttene skyldes overbelastning eller feilstilling av føttene. De vanligste plagene er akillessmerter, beinhinnebetennelse, plantarfaschit/hælspore som gjør vondt under foten, eller bare rett og slett gjenværende smerter eller hevelse i etterkant av en overtråkk.

Hvordan blir jeg kvitt fotproblemer?

Over 80% av alle pronerer, altså at man har en instabil fot og tråkker ned veldig mye på innsiden. Eller at man rett og slett har en stiv fot med for dårlig støtdemping. Det medfører stor belastning på både rygg og hofter, og ikke minst på føttene. I tillegg er det mange som kan ha forskjellig lengde på beina og belaste sidene ulikt. Dette bør korrigeres. Foruten at vi ser koblingen med rygg og hofter, så behandler naprapaten leddene i ankelen og foten også. Dette bidrar til å minske muskulære spenninger som ofte setter seg i leggene. Noen ganger trenger man korrigering med innleggssåler, hvilket vi kan være behjelpelige med, eller at vi sender deg til riktig instans. Man trenger som regel både tøyinger og treningsøvelser også for å bli kvitt smertene, og det gir

Akillesproblemer

Smerte i akillessenen skyldes enten en akutt skade, eller en overbelastning over lengre tid. Den akutte skaden kan være forårsaket av muskelbrist med påfølgende blødning, noe som kan fremkalle smerte. Stramme muskler i leggene kan også forårsake akillesproblemer.

Hvordan blir jeg kvitt akillesproblemer?

En naprapat kan hjelpe deg med å diagnostisere skadens karakter og alvorlighetsgrad. Behandlingen sikter seg inn på å gjenskape normal bevegelse i fotens ledd, i tillegg til å redusere eventuelle muskelspenninger. Deretter innretter behandlingen seg mot styrke- og beveglighetstrening av fotens og underbenets muskler.